|  Register

Intervju s ministrom graditeljstva


Sinoć je u RTL-ovom večernjem dnevniku gostovao ministar graditeljstva Lovro Kuščević te je bilo govora o energetskog obnovi, a ministar je dao do znanja da će natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća krenuti možda i krajem godine zbog nekih nerješenih strukturalnih pitanja.

Ukoliko niste gledali emisiju sinoć, a interesira Vas energetska obnova, pogledajte ponovo tako da kliknete na video ispod.

 

                   

 

OBJAVLJENO 2017-02-08

Labin - Energetska obnova višestambenih zgrada

 

Danas je u Labinu održan niz predavanja na temu energetske obnove višestambenih zgrada, na temelju poziva za natječaj za sufinanciranje iste. Područje Istre i Kvarnera daleko je ispred drugih dijelova Republike Hrvatske po pitanju energetske obnove i ostvarivanja prava na bespovratno sufinanciranje od strane Fonda.

Poziv je krenuo 17.10.2016. i bit će aktualan 90 dana, a u tom roku tehnička podrška Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, stoji Vam na raspolaganju. Sve detalje možete pročitati u pozivu, a neke od zanimljivosti i promjena navodimo ispod:

- prijave traju do 17.1.2017., nakon čega slijedi 120 dana za donošenje odluke i 45 dana za sklapanje ugovora te izvođenje svih radova čiji rok sada iznosi 18 mjeseci (naspram 12 mjeseci u prošlom natječaju)

- 60% sufinanciranja izvođenja svih radova, maksimalno do 13 mil kn, naspram prošlog natječaja koji je bio ograničen s 40% sufinanciranja do maksimalnog iznosa od 1.4 mil kuna, što sad donosi mogućnost sudjelovanja velikih stambenih zgrada, zgrada s puno ulaza i sl. u sufinanciranoj energetskoj obnovi

- 50% minimalna ušteda energije nakon energetske obnove, što je stroži uvjet naspram prošlog natječaja (30%)

Zahvaljujemo predstavnicima Fonda, Ministarstva, ali i Labin stanu i suorganizatorima na pozivu i korisnim informacijama.

 

 

 

           

OBJAVLJENO 2016-10-28

Selidba u novi ured

 

Dragi klijenti i partneri!

Zadovoljno Vas obavještavamo da se krajem rujna riječki ured seli na novu-staru lokaciju, u novo uređeni ured na adresi Dragutina Tadijanovića 2, na Srdočima (Rijeka). Posjetite nas u novom prostoru od početka listopada!

 

 

           

OBJAVLJENO 2016-09-16

Stiže IntegraInvoice

 

Iz vrijedne radionice Integra softverskih rješenja stiže najnovije rješenje za brzo pisanje ponuda i računa, IntegraINVOICE. Osnovna inačica, potpuno spremna za rad, bit će potpuno BESPLATNA!

Softversko rješenje je u završnoj fazi testiranja te na tržište izlazi uskoro!

 

           

 

OBJAVLJENO 2016-07-28

Energetski dani u Rijeci

 

Od 7. do 9. lipnja održani su Energetski dani u Rijeci i primorsko-goranskoj županiji.

Donosimo Vam najnovije informacije iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Detalje možete pročitati OVDJE, a mi Vam donosimo presjek najvažnijih informacija.

Natječaj za obnovu obiteljskih kuća otvorit će se najranije u rujnu 2016. godine, dok bi natječaj za višestambene zgrade trebao početi tokom srpnja 2016. godine. Prema posljednjim informacijama, Fond, ovisno o županiji u kojoj se nalazi kuća, refundira 40 - 50% ukupnih troškova izvođenja radova energetske obnove te 85% troška ovlaštenog energetskog certifikatora.

Također, došlo je do još nekih dodatnih uvjeta koju kandidati za energetsku obnovu moraju zadovoljiti (uz uvjete koji su postojali u prošlogodišnjem natječaju), za razliku od prošlogodišnjeg natječaja, vlasnici obiteljskih kuća više neće moći ići na djelomičnu energetsku obnovu već će se godišnja proračunata potreba za energijom morati prepoloviti (kompletna, integrirana energetska obnova kuće). Također, kod obnove obiteljskih kuća, objekti moraju biti 100% stambeni, naseljeni cijele godine te s maksimalno 3  stambene jedinice.

 

OBJAVLJENO 2016-06-10

Sterling oxidizes when it comes in contact with body tissues and fluids. Tarnish, the Nose Rings end result, is not something you want in an open wound. 2. Costume Jewelry Avoid all types of costume jewelry for unhealed piercings because this jewelry usually contains large amounts of nickel. In recent years, some costume jewelry has even been found to contain lead, which would be dangerous for you to wear in any type of jewelry, especially in new piercings. In 2004, California sued several major retailers for rose gold cartilage not disclosing that jewelry on their shelves contained lead.